Main navigation

Min inköpsavdelning cookie - och integritetspolicy

DU GODKÄNNER

Genom att använda Min inköpsavdelnings webbsida och inköpsportal godkänner du att vi använder cookies. Vi samlar in viss information om dig, din dator och ditt beteende på webbplatsen. Nedan kan du läsa i detalj om den information vi samlar in, hur vi behandlar information, hur vi använder dem, vem som har tillgång till informationen, hur man tar bort cookies, och vem du ska kontakta om den insamlade informationen.

 

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare och känns igen av webbplatsen vid efterföljande besök, vilket gör det möjligt att skicka personlig information till din webbläsare. En cookie kan innehålla text, siffror eller liknande, t.ex ett datum, men ingen personlig information lagras i en cookie. Det är inte ett program och kan inte innehålla virus.

ANVÄNDNING AV COOKIES

 

Hur länge lagras cookies?

När du besöker Min inköpsavdelnings webbplats lagras cookies i två år. Observera att livslängden förlängs efter varje besök. Du kan när som helst ta bort cookies på din dator. Se avsnittet "Ta bort cookies".

 

Varför använder vi cookies?

Cookies hjälper oss att identifiera din dator så att vi kan skräddarsy en bra användarupplevelse för dig. Med hjälp av cookies kan vi observera hur våra besökare använder våra webbsidor och det ger oss större möjligheter att skapa bättre webbsidor med nyttigt innehåll för dig som besökare.

Cookies från första part kommer från webbplatsen du besöker och kan bara läsas av den webbplatsen. De används ofta för funktionaliteten av webbsidor (ett bra exempel är kundkorg/kassa). Som standard är förstapartscookies tillåtna i alla webbläsare. Om du inaktiverar cookies från första part, kan webbplatsen inte hålla koll på din aktivitet när du navigerar från sida till sida.

Vi använder även tredjepartscookies. Dessa fastställs av en tredje part och är ofta annonser på webbplatsen du besöker (till exempel remarketing).

Exempel på verktyg som Min inköpsavdelning använder som upprättar/lagra cookies: Google Analytics, Hotjar, Sitegainer, Siteimprove, Oracle Eloqua. Det primära syftet med dessa cookies är att upprätta rapporter om användarnas beteende på vår hemsida/portal. Det är viktigt att notera att våra cookies inte samlar in personuppgifter om Min inköpsavdelnings användare. Vi använder dessa verktyg för att samla in information om den enskilde besökarens beteende på webbplatsen för att skapa bättre webbsidor och ge möjlighet att rikta marknadsföring till kund.

SÅ GÖR DU FÖR ATT SLÅ AV OCH TA BORT COOKIES.

 

Avslag av cookies

När du besöker Min inköpsavdelnings hemsida eller inköpsportal får du automatiskt en eller flera cookies. Du kan alltid vägra cookies på din dator genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Där du hittar inställningarna beroende på vilken webbläsare du använder. Tänk dock på att om du gör det finns det många funktioner och tjänster som du inte kan använda, eftersom de kräver att webbplatsen kan komma ihåg de val du gör.

 

Ta bort cookies

Cookies som du tidigare har accepterat kan lätt raderas. Om du använder en dator med en nyare webbläsare kan du radera cookies genom att använda kortkommandon CTRL + Skift + Delete

Fungerar kortkommandon inte, och/eller du använder en MAC, bör du börja med att ta reda på vilken webbläsare du använder och klicka sedan på lämplig länk:

Du kan läsa mer om cookies i Cookie Order

PERSONDATAPOLICY

 

Personuppgifter

Vi är mycket medvetna om behovet av lämpligt skydd och hantering av personlig information som vi tar emot.

Personuppgifter går aldrig ut till tredje part, och vi samlar aldrig personuppgifter som kan hänföras till en enskild person utan att du har gett oss denna information till exempel via registrering, anmälan till en händelse, köpt en produkt eller deltagit i en undersökning, etc. Här samlas namn, adress, postnummer, e-post, kön, ålder, intressen, attityder och kunskap om olika ämnen. I samband med köp eller registrering för en tjänst är obligatorisk information tydligt på formuläret. Inlämning av annan information i samband med köp eller registrering för en tjänst är frivillig.

 

ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter används främst för att slutföra köp av den tjänst för vilken informationen samlas in genom. Informationen används också för att få ökad kunskap om dig och andra användare av webbplatsen. Dessa användningar kan inkludera undersökningar, studier och analyser för att förbättra våra produkter, tjänster och tekniker, visa innehåll och reklam som är anpassade till dina intressen och hobbies.

 

SKYDD AV PERSONUPPGIFTER

Enligt Personuppgiftslagen ska personlig information förvaras säkert och konfidentiellt. Vi lagrar dina personuppgifter på datorer med begränsad åtkomst som är placerade i kontrollerade anläggningar där vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra att vår användarinformation hanteras säkert och att hänsyn tas till dina rättigheter som användare. Vi kan inte garantera 100% säkerhet för dataöverföringar via Internet. Detta innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga får tillgång till information när data skickas och lagras elektroniskt. Således lämnar du dina personuppgifter på egen risk.

Den snabba utvecklingen av Internet innebär att förändringar av vår behandling av personuppgifter kan vara nödvändig. Vi förbehåller oss rätten att uppdatera och ändra nuvarande riktlinjer för hantering av personuppgifter. Vid väsentliga förändringar kommer vi att meddela dig i form av synliga meddelande på våra webbplatser.

KONTAKTINFORMATION

Om du vill ha mer information riktas förfrågningar till Min inköpsavdelning telefon 010-10 10 500, e-post info@mininkopsavdelning.se

Om du vill ha tillgång till de uppgifter som registreras om dig på denna sida kontakta via e-post info@mininkopsavdelning.se eller telefon 010-10 10 500. Finns det registrerade felaktiga uppgifter, eller om du har andra invändningar använder du samma kontaktinformation. Du har möjlighet att få insyn i den information som registrerats om dig och du får invända mot registreringen i enlighet med bestämmelserna i Persondatalagen.